Giải SBT Tiếng Anh 6 Starter Unit 8: Talking khổng lồ the world - Vocabulary trang 67 sách " Tiếng Anh 6 English Discovery ". phanphoicaphe.com đang lí giải giải tất cả câu hỏi với bài tập cùng với bí quyết giải nhanh với dễ hiểu duy nhất. Hi vọng, trải qua đó học sinh được củng cố kiến thức và kỹ năng cùng thế bài học kinh nghiệm xuất sắc rộng


1. Order the letters and write the words. Match them with 1-4 on the compass.

Bạn đang xem: Giải sách bài tập tiếng anh lớp 6 unit 8

*
Giải SBT Tiếng Anh 6 Unit 8: Talking khổng lồ the world - Vocabulary" width="250" height="232">

a. ❑ east (stae) b. ❑ (husot) c. ❑ (troth) d. ❑ (tsew)

=> Answer:

b. South

c. North

d. West

2. Complete the instructions with words from Exercise 1.

*
Giải SBT Tiếng Anh 6 Unit 8: Talking khổng lồ the world - Vocabulary" width="301" height="305">

You go (1) west ,

(2)_____ then you go

(3)_____ then you go ,

(4)_____ then you go

(5)_____, then you go

(6)_____, then you go

(7)_____, then you go

(8)_____ , then you go

(9)______, then you go

(10)______ - and you"re there!

=> Answer:

2. north 3. east 4. north 5. east 6. north

7. west 8. south 9. west 10. south

3. Match A-G on the maps with continents 1-7.

*
Giải SBT Tiếng Anh 6 Unit 8: Talking to lớn the world - Vocabulary" width="485" height="306">

1. ❑ Africa 4. ❑ Europe 6. ❑ South America

2. ❑ nước Australia 5. ❑ North America 7. ❑ Antarctica

3. ❑ Asia

=> Answer:

2. F 3. C 4. B 5. A 6. D 7. G

4. Look at the picture & complete the word

*
Giải SBT Tiếng Anh 6 Unit 8: Talking to lớn the world - Vocabulary" width="424" height="321">

=> Answer:

2. river 3. l& 4. island 5. sea

5. Complete the word puzzle with words from Exercise 4. What"s the hidden word?

1. We can go up this. It"s very high.

2. We can cross this on a bridge.

3. We can swlặng here.

4. There"s water all round this.

The hidden word is:

=> Answer:

2. river 3. sea 4. island

-> The hidden word is ocean.

6. Match words 1-5 with examples a-e.

1. ❑ capital thành phố a. $

2. ❑ language b. 150,000

3. ❑ flag c. Paris

4. ❑ money d. Italian

5. ❑ population e. efts

=> Answer:

1. c 2. d 3. e 4. a 5. b

7. Complete the sentences with words 1-5 from Exercise 6.

1. We changed our money at the airport and I"ve sầu now got lots and lots of Euros khổng lồ spend on holiday.

2. The _____ of the UK is bigger now than ten years ago. Its over sixty-five sầu million.

3. What _____ vì chưng they speak in Brazil?

4. The _____ of Australia is Canberra. I always thought it was Sydney.

5. There are fifty stars on the American _____

=> Answer:

2. population 3. language 4. capital city 5. flag

8. Write the words in the sentences.

1. The Nile is the longest river in Africa.

2. ______ is the opposite point on the compass from south.

3. The ______of Spain is over forty-five million.

4. The UK ______is red, White & xanh.

5. There are some strange fish in the very deep parts of the ______

6. ______is a big continent. Penguins live there.

Xem thêm: 16 Địa Điểm Du Lịch Nha Trang Chơi Ở Đâu ? Review 31+ Điểm Vui Chơi Độc Đáo

=> Answer:

2. north 3. population 4. flag 5. ocean 6. Antarctica

9. Complete the text with the words below.

capital country Europe lake mountains

population river sea south

My country, England, is part of (2)_______. I live in the (3)_______ of Englvà and my house is only five minutes from the (4)_______. We go there at the weekend and sit on the beach in the summer. On a clear day you can see France across the water. There aren"t any (5)_______ in my area - it"s very flat. But my house is near a long (6)_______ - my dad goes fishing there quite often! There"s a (7)_______ near here too. We sometimes swyên there and you can walk all round it - it takes about an hour. We live sầu about an hour and a half from London, the (8)_______ city. It"s a really big city - the (9)_______ is more than 8.5 million!